Ana Sayfa / DÜNYA / Anadolu Efes COP29’da sürdürülebilir kalkınma amaçları için iş birliği yapmanın önemine dikkat çekti

Anadolu Efes COP29’da sürdürülebilir kalkınma amaçları için iş birliği yapmanın önemine dikkat çekti

Sürdürülebilirliği iş modelinin merkezinde konumlandıran Anadolu Efes, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 29. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP29) katıldı. Sürdürülebilir Gelecek Platformu pavilyonunda gerçekleşen “Adım Adım Geleceğe Artı Değer” oturumunda konuşan Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi, şirketin döngüsel ekonomi, onarıcı tarım ve biyoçeşitlilik konularındaki çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. İyi Gelecek Sürdürülebilirlik Danışmanlık Şirketi Kurucusu ve Sürdürülebilir Gelecek Platformu Danışma Kurulu Üyesi Aslı Pasinli moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda sürdürülebilir kalkınma amaçları için iş birliği yapmanın önemine dikkat çekildi. 

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 11-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen dünya liderlerinin küresel iklim değişikliğini ele aldığı COP 29’da Anadolu Efes, Sürdürülebilir Gelecek Platformu pavilyonunda konuşmacılardan biri olarak yerini aldı. İyi Gelecek Sürdürülebilirlik Danışmanlık Şirketi Kurucusu ve Sürdürülebilir Gelecek Platformu Danışma Kurulu Üyesi Aslı Pasinli moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi, şirketin döngüsel ekonomi, onarıcı tarım ve biyoçeşitlilik konularındaki çalışmalarından bahsetti.

Selda Susal Saatçi “Kuruluşumuzdan bu yana sürdürülebilirliği iş modelimizin merkezinde görüyoruz. Şirketimizin kendi sektöründe Türkiye’den ilk ve tek olarak Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer almasından gurur duyuyoruz. CoP 29’da da şirketimizin sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında döngüsel ekonomi, onarıcı tarım ve biyoçeşitlilik konularında yürüttüğü çalışmaları ve bu alanda yürüttüğümüz paydaş iş birliklerini aktarma fırsatı bulduk” dedi.

Geleceğe Artı Değer oturumunda hedefler için ortakların önemine dikkat çekildi 

Saatçi, “İleri dönüşüm yöntemiyle katma değerli bir ham madde olan fonksiyonel malt lifini Fazla ile yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmaları ile gıda sektörüne kazandırdık. Anadolu Efes Girişim Atölyesi”nden doğarak ticarileşen ilk girişimi Malty, bu malt lifini kullanarak Türkiye’nin ilk ileri dönüşüm atıştırmalığı Malty Bites’ı üretti. Anadolu Efes olarak, bu çalışma ile sıfırdan ham madde üretiminden kaynaklanan su tüketiminin ve karbon ayak izinin önüne geçmekten ve döngüsel ekonomiyi temel alan bir uygulamayı hayata geçirmekten dolayı mutluyuz” dedi.

Onarıcı Tarım: Sürdürülebilirliğin Ötesine Geçmek

Anadolu Efes, ana hammaddelerinden ikisinin tarımsal kaynaklı olması nedeniyle kendini bir bira üreticisinin ötesinde bir tarım şirketi olarak da konumlandırıyor. Saatçi, şirketin onarıcı tarım uygulamalarına geçiş sürecini anlatarak, Anadolu Meraları iş birliğiyle hayata geçirilen projeleri vurguladı, “Tarım ekosistemi, iklim değişikliğine karşı giderek daha kırılgan hale geliyor. Onarıcı tarım, bu ekosistemin ekolojik, sosyal ve ekonomik dayanıklılığını artırmak için önemli bir fırsat sunuyor,” dedi.

 Denizlerin yağmur ormanları mercanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Saatçi, Anadolu Efes’in biyoçeşitliliği desteklemek adına Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğinde yürüttüğü Denize +1 Nefes projesinin detaylarını da COP 29’da paylaştı. Proje kapsamında, doğal yaşamından kopmuş mercanların Tavşan Adası çevresinde kesin korunacak hassas alan ilan edilen bölgeye nakledilerek mercan bahçeleri oluşturulduğuna değindi. Denizlerin yağmur ormanları olan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya mercanların önemine dikkat çekmek için yürütülen farkındalık çalışmalarını aktardı.

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

DEVA Partili Kaya’dan üniversite öğrencilerine kira desteği teklifi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir