Ana Sayfa / EKONOMİ / İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor!

İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor!

Yorglass sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket oldu

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden olup İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma kuruma yararlarının yanında ulusal ve global ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyorlar.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Bu kapsamda Intertek tarafından yapılan denetim sonrası İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan Yorglass, sektöründe bu belgeyi alan ilk şirket oldu.

“Hem çevresel hem de toplumsal olayları odağımıza alıyoruz”

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda öncü bir duruş sergilediklerini söyleyen Yorglass İnsan Kaynakları Direktörü Ayşe Doğruöz; “Yorglass olarak endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki 50 yıllık köklü birikimimiz, uzmanlığımız, nitelikli iş gücümüz, teknolojik alt yapımız ve yaptığımız büyük yatırımlarla sektörümüzde öne çıkıyoruz. Cam dünyasının güvenilir ve global tedarikçisi olarak ürünlerimizi; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde yer alan yedi fabrikamızda üreterek ulusal ve uluslararası müşterilerimize ulaştırıyoruz. Üretici bir firma olarak sadece ürün ve hizmetlere kanalize olmuyor, sürdürülebilirlik çalışmalarımız çerçevesinde toplumsal ve çevresel konuları da odağımızda tutuyoruz. Bunun en özel örneklerinden biri de kadın çalışan oranımızı artırmaya yönelik uygulamalarımız” dedi.

“Kadınların iş yaşımındaki varlığını güçlendiriyoruz”

Sektörde İş’te Eşit Sertifikası’nı ilk alan şirket olarak öne çıkmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Ayşe Doğruöz sözlerine şöyle devam etti: “2024 yılını ‘Her Ses Eşittir yılı’ olarak ele aldığımız bir dönemde, bu sertifikayı yüksek bir skorla almış olmak bizim için en özel armağan oldu. Yorglass olarak daha iyi bir gelecek için kalıplardan uzak, seslerimizin birlikte ve aynı tonda duyulduğu ‘#herseseşittir’ projesini tüm süreç ve iş modellerimizi belirleyen bir rehber olarak konumlandırıyoruz. Şirketimizde çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı temel prensiplerimiz olarak benimsiyor ve iş kültürümüzü bu ilkelere dayandırıyoruz. Yorglass’ta ‘Fırsatlar eşit, başarı herkese açıktır’ diyerek cinsiyetle ilişkilendirilmiş kısıtlayıcı kalıpları ve algıları kırmak için öncelikle dilimizi dönüştürüyoruz. Her bireyin çeşitliliğini kutlamak ve kucaklayan, iş yaşamında eşit katılımı teşvik eden ‘Her Ses Eşittir’ yaklaşımımızla sayısız çalışma ve stratejiye hayat verdik. Kadın mentorluk programları, bireylerin iş yaşamında eşitliğini destekleme amacıyla gerçekleştirdiğimiz kadın güçlenme programları, saha çalışanlarımızla lider gelişim projeleri, kadın çalışanların kariyer yolculuklarına yönelik destek paketleri ve esnek çalışma seçenekleri, ebeveynlik paketleri gibi uygulamalarla eşit katılımı destekliyor, kadınların iş yaşamındaki varlığını güçlendiriyoruz.”

“İş gücünde cinsiyet eşitsizliğinin düzeltilmesi için sorumluluk alıyoruz”

Her çalışanın potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmesi için destekleyici bir iş ortamı sağlamaya çalıştıklarını belirten Doğruöz “Özellikle sektörde kadın istihdamını destekleyen çalışmaları sürdürüyor, her çalışanın iş yaşamında başarılı olması ve potansiyelini gerçekleştirmesi için gerekli destek üzerine çalışıyoruz. Seçme ve yerleştirme süreçlerimizde cinsiyetsiz işe alım vizyonunu benimsiyoruz. Bu doğrultuda, iş gücünde ve eğitimde cinsiyet temelli eşitsizliklerin düzeltilmesi için sorumluluk alarak Yorfuture staj programı kapsamında kadın genç yeteneklere FORHER ile fırsat sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışma ortamlarımızı insan hakları perspektifinden değerlendirerek ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırıyor ve  her koşulda insan onurunu ilk sıraya alıyoruz. Yorglass olarak çalışanlarımız için fırsat eşitliğine dayalı bir çalışma ortamı sunarken, sektöre de ilham vermeyi amaçlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız ışığında aldığımız İş’te Eşit Kadın Sertifikası, toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızı ve bu alandaki öncü rolümüzü kanıtlayan önemli bir adım oldu. Bu sertifika, bizim için sadece bir başarı değil, aynı zamanda sorumluluğumuzu artıran bir motivasyon kaynağı niteliğinde” ifadelerini kullandı.

 

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

DEVA Partili Ekmen: Çocuklar sadece aç değil, sağlıklı suya da ulaşamıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Milli Eğitim Bakanlığı 2025 yılı bütçesi üzerinde ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir